Què fem?

 

PROMOVEM LA MÚSICA SWING I EL LINDY HOP

La música swing, també coneguda com swing jazz o simplement swing, és un estil de jazz que es va originar als Estats Units a finals dels anys 20 i que es va convertir en un dels gèneres musicals més populars i exitosos del país durant la dècada de 1930.

Es pot ballar de diferents maneres; el lindy hop, el xarleston, el balboa, el blues o el claqué en són diferents exemples. Tots ells van sorgir a Amèrica de la mà de la cultura afroamericana  cap als anys 20-30, i després es van estendre a Europa.

Una de les formes de ballar el swing és el Lindy Hop, un ball en parella que va néixer a Harlem, Nova York, i que de seguida va esdevenir molt popular als Estats Units i es va estendre a tot  Europa a través dels espectacles de les companyies professionals, de les pel·lícules i dels soldats americans que participaven en els enfrontaments bèl·lics de l’època.

Windy Hoppers – Associació de Lindy Hop Empordà neix el 2012 amb la finalitat de difondre la música swing i un dels seus principals balls, el Lindy Hop, per comarques gironines i concretament a l’Empordà. Des que va començar l’activitat s’han realitzat cursos intensius d’iniciació al Lindy Hop, trobades de balladors, concerts de swing, classes obertes en festes majors, exhibicions, … en diferents espais tant a l’aire lliure com en locals tancats.

  • Des del primer moment s’ha creat vincle amb l’administració pública. S’han realitzat cursos a través de l’ajuntament de la Bisbal i Palafrugell. A més, s’han establert acords de col·laboració en les activitats culturals d’altres ajuntaments com Bellcaire, Ullà, Gualta, Torroella de Montgrí, l’Estartit, l’Escala, … Així doncs, l’impacte de l’associació no només és a nivell d’un únic municipi sinò que és un projecte descentralitzat, itinerant i que pretén connectar tot una xarxa de localitats de la província de Girona.
  • També s’han establert acords amb empreses privades, com poden ser bars musicals, botigues de roba, etc. i amb altres entitats associatives com la xarxa de mercats Món Empordà, la Fundació Oncolliga de Girona, … i s’ha participat en nombrosos esdeveniments amb finalitats no lucratives: Trobadansa de Palamós, la Marató de TV3, la Festa Major de la Bisbal, Torroella, Celrà, Gualta… , Calçotada Popular pel Càncer a Bellcaire, Trobada de Cotxes Clàssics…
  • L’estiu del 2013 es va organitzar, junt a altres entitats, la 1a edició del Swing & Swim Costa Brava, un tour de ballades a diferents passeigs marítims cada dissabte dels mesos de juliol i agost. Des de Blanes fins a Cadaqués. Va tenir molt d’èxit i per aquest motiu s’ha establert com a esdeveniment regular anual.

 

MITJANS DE COMUNICACIÓ

–        Participació al programa els Matins de Catalunya Ràdio del dia de Tots Sants. Entrevista que analitza la moguda swing a Barcelona i altres indrets de Catalunya, novembre 2013.

–        Entrevista a Ràdio Palafrugell per promocionar el curs d’iniciació al lindy hop del municipi, novembre 2013.

–        Entrevista a Ràdio Begur per difondre les diferents activitats de l’associació, novembre 2013.

–        Article a la revista el Pont de Gualta sobre l’origen i desenvolupament de Windy Hoppers en tant que nova associació municipal, juliol 2013.

–        Programa de ràdio Va de Swing, emès a Ràdio Sants 3. Entrevistes als alumnes i altres participants a les mogudes de swing de la zona de l’Empordà i Girona, des de novembre 2013.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: